Sivut

lauantai 3. syyskuuta 2016

Joskus sitä kohtaa tuttuja yllättävissä paikoissa

Tässä loppukesästä tein hauskan löydön miehen vanhempien kesäpaikassa. Siellä on lukuisia aittoja, riihi ja lato jotka kätkevät sisäänsä kaikenmoista tavaraa eri aikakausilta, päärakennuksesta puhumattakaan. Nöyrästi kumartuen menin sisään kummitusaitaksi nimettyyn punamullaväriseen hirsiaittaan, ja kappas vaan mitä löysinkään seinältä:

string vintage

Sehän on String! Eikä ihan eilen kaupasta haettu...tai ainakin tuo näyttää minusta alkuperäiseltä Stringiltä, kun katsoo esimerkiksi tuota kohtaa millä hylly kiinnitetään ruuvilla seinään. Hyllyjen kiinnitystapa päätytikkaaseen on tuolta ajalta kyllä kehittynyt, enkä tiedä onko tämä kyseinen hylly joskus maalattu vai onko tuo vihreä alkuperäinen väri. Kaivelin vähän Stringin historiaa ja kävi ilmi että sitä on valmistettu jo vuodesta 1949. Sikäli on täysin mahdollista, että joskus sellainen on Pohjois-Savoonkin kulkeutunut.

Hauskaa on myös se, että tämä pikkuhylly palvelee aitan seinällä samaa tarkoitusta kuin nykypäivän String Pocket. Siihen on koottu asetelma esineitä, joita halutaan pitää esillä, vaikkakin aitassa. Joko appeni tai anoppini (tai kumpikin) on niitä siihen nostellut säilöön, "pois kuleksimasta".

Aika huvittavaa on myöskin se, että String Pocket -hyllyn yhtenä värinä on tällä hetkellä juurikin mintunvihreä. Mökillä on siis hyvinkin trendikäs sisustus, olkoonkin että vähän elämän kolhima :) Tavataan taas!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti