Sivut

perjantai 15. heinäkuuta 2016

Jouten

Loma, kesä, aikatauluton joutenolo. Siinä päällimmäiset kuulumiset. Rippijuhlan jälkeen on startattu muutaman päivän mökkikierrokselle; rantasaunaan, uimaan, letunpaistoon. Mökkiä vaihdettaessa nautitaan munkkikahvit järvenrantalevikkeellä, jonka kioskiin käy vain käteinen raha.

Tänä vuonna loma on paitsi kesästä nauttimista, myös siirtymä uuteen. Loman jälkeen kuopus aloittaa koulun. Omat työkuviot muuttuvat, sillä lomalle jäädessäni suljin paitsi toimiston oven, myös viimeisimmän viisivuotiskauden työelämässä, avatakseni elokuussa uuden oven. Tässä kesässä on mahtava tilaisuus ladata akkuja, lukea monta kirjaa, nauttia hyvästä seurasta, ottaa ilo irti elämästä. Välillä puuhaten ja toisinaan olemalla jouten :) Toissapäivän iltana istuin saunan jälkeen laiturilla ja ajattelin, että monikohan suomalainen tänä lauantaina on samassa puuhassa, nauttimassa veden äärellä saunan jälkeisestä olosta. Kunnes tajusin, että eihän ollutkaan lauantai vaan keskiviikko :D. Ehkä se on hyvä merkki noin rentoutumisen näkökulmasta; alkaa olla kesäfiilis kohdallaan kun viikonpäivä on hukassa?

Moni bloggaaja on koonnut kesälistoja asioista, jotka kuuluvat kesään, tai suunnitelmistaan kesän varalle. Yksi vakiokesäpuuha on lettujen paistaminen avotulella, niitä pitää myös tuoreeltaan syödä mielellään liikaa :D Pari vinkkiä jos olet ryhtymässä puuhaan: taikinan on hyvä olla riittävän kauan turvonnutta, pannun kuuma ja lastan pitkä. Niin ja rasvan kanssa ei tule säästellä. Tavataan taas!
1 kommentti:

  1. Ihanan leppoisaa lomaa, ja unohda vaan ne päivät! Oli sitten keskiviikko tai lauantai, niin lomalla se kaikki on yhtä ja samaa :)

    VastaaPoista