Sivut

lauantai 7. toukokuuta 2016

Maidotonta ja munatonta leivontaa - puolukkapiirakka

Meidän eskaripojalla on useita ruoka-aineallergioita, jotka tietysti vaikuttavat esimerkiksi leipomiseen. Ajattelin nyt jakaa yhden tämän viikonlopun yrityksen soveltaa vanha, hyväksi havaittu ohje maidottomaan ja munattomaan ruokavalioon.Mehevä puolukkapiirakka

Pohja:
8 dl vehnäjauhoa
4 dl ruokokidesokeria tai tavallista sokeria
3 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
300 g leivontamargariinia
- - - -
250 g päärynäsosetta (2 pilttipurkkia)
2 dl Oatly Havregurt naturell

Täyte:
500 g Oatly Havregurt naturell
1,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
tilkka sitruunamehua
perunajauhoa

Ja tietysti puolukoita.

Toimi näin: aloita pohjasta. Sulata leivontamargariini ja sekoita siihen nuo muut aineet, jotka ovat katkoviivan yläpuolella. Ota noin kolmasosa tästä seoksesta syrjään eri astiaan, se ripotellaan lopulta muruina piirakan päälle. Sekoita pohjataikinaksi jäävään osaan päärynäsose ja havregurt (eli maustamaton kaurajogurttivalmiste). Kun taikina on tasaista, taputtele se uunipelille, jonka olet vuorannut leivinpaperilla.

Seuraavaksi sekoita keskenään täyteaineet: kaurajogurtti, sokeri ja vaniljasokeri. Lirauta mukaan tilkka sitruunamehua ja pari ruokalusikallista siivilöityä perunajauhoa. Levitä täyte pohjataikinan päälle pellille.

Ripottele seuraavaksi kerrokseksi sopiva määrä puolukoita, jäiset toimii hyvin. Puolukoiden päälle murustellaan sitten se lopputaikina. Piirakka uuniin, paista 200 asteessa reilu 30 minuuttia. Valmista tuli!

Alkuperäisessä ohjeessa on pohjataikinassa 2 kananmunaa, jotka on tässä korvattu päärynäsoseella. Lopputulos ei kuitenkaan maistu päärynälle, usko huviksesi :). Pohjassa on myös purkki kermaviiliä, tässä kaurajogurttia. Täytteeseen kuuluisi laitaa 500g maitorahkaa, jonka korvasin jälleen kauratuotteella. Siinä oli myös 2 munaa, jotka jätin kokonaan pois, mutta lisäsin vähän perunajauhoa jotta täyte hyytyisi hieman.

Huom! ohje on tosiaan uunipellin kokoiselle piirakalle. Minä kokeilin tätä pienemmillä määrillä pyöreään irtopohjavuokaan, mutta suosittelen kuitenkin tekemään pellillä. Vuokaversiossa on vaikeampi saada pohja kunnolla kypsäksi. Älkää te muut tehkö niinkuin minä teen, vaan niinkuin minä sanon :DEi kommentteja:

Lähetä kommentti