Sivut

lauantai 23. huhtikuuta 2016

Kirjahaaste

Sain Facebookissa kirjahaasteen ja koska kyseessä on sydäntä lähellä oleva teema, päätin tulla sitä tänne blogin puolelle ruotimaan. Haaste menee siten, että jaetaan omia lukukokemuksia seuraavasti:
1: kirja, jota luen nyt
2: kirja, josta pidin lapsena
3: kirja, joka jäi kesken
4: kirja, joka teki vaikutuksen
5: kirja, johon palaan
FB-haasteessa nuo oli kaiketi alunperin tarkoitus käsitellä viitenä eri päivänä, mutta jospa kuitenkin kuittaan koko haasteen kerralla:
 
Kirja, jota luen nyt: Tuire Kaimion Pennun kasvatus. Elämäntilanteeseen sopiva teos :P

Kirja, josta pidin lapsena: niitä on toki useita, koska olen aina rakastanut lukemista. Yksi niistä on Lea Pennasen Piilomaan pikkuaasi. Tärkeitä hetkiä oli nekin kun mummo luki Topeliuksen satukirjasta tarinaa Muurahainen, joka meni lääkäriin.

Kirja, joka jäi kesken: Jari Tervon Myyrä kyllä jäi. Se oli harmillista, odotin sitä kovasti koska olen tykännyt aiemmista Tervoista.

Kirja, joka teki vaikutuksen: niitä on paljon. Waltarin Sinuhe. Keri Hulmeen Mauriora, Maan voima. Ensimmäiset luetut dekkarit, Agatha Christietä ne oli....Sofi Oksasen Puhdistus. Vaikutuksen tekee aina hyvin kirjoitettu kirja, oli kyseessä minkä lajin kirja tahansa. Yllättäen se voi olla vaikka opintoihin liittyvä opus :D. Tai sitten ihan viihdekäyttöön suunnattu, kuten Terry Hayesin Vaeltaja (vieläkin pelottaa). Harry Potterit sekä suomeksi että englanniksi.

Kirja, johon palaan: jotkut noista vaikutuksen tehneistä.

Lukeminen on mulle tärkeää, on ollut aina. Lukemalla pääsee hetkeksi matkalle, irti arjesta, muihin maailmoihin. Joskus siitä voi olla jopa vaikeaa irrottaa. Hyvä kirja voi huomaamatta valvottaa yhteen asti yöllä vaikka kuinka tietää että kello soi kuudelta. Itse lukemisen lisäksi lukukokemuksia on kiva vaihtaa ystävien kesken (hei ootko lukenu...), itselleni on myös ollut tärkeää lukea lapsille. Eskaripojan kanssa on Piilomaan pikkuaasi jo luettu, odotan sitä päivää että pääsemme tutustumaan Harry Potteriin.

Voiko tähän laittaa lopetuksena että tavataan taas :D?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti