Sivut

sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

Perinteinen herkku - puolukkakukko

Tiedättekö sen tunteen, kun on kulunut liian kauan edellisestä kerrasta kun sai puolukkakukkoa? Minäpä tiedän :D. Sitten sitä on pakko valmistaa, onneksi tarvikkeet on helposti haalittavissa kokoon. Kotipuolessa Savossa on ehkä perinteisemmin valmistettu mustikkakukkoa (eli rättänää), mutta minusta puolukkainen versio on paras :). Onhan siinä rasvaa ja sokeria, mutta vastapainoksi sentään puolukkaa ja ruista.

Puolukkakukko





Perusohje kukkoon on itsellä suunnilleen jo hihassa. Valion sivuilta löytyy yksi aika hyvä. Itse käytän pelkästään ruisjauhoa ja ruokosokeriakin vain siinä tapauksessa että sitä sattuu olemaan, muuten mennään valkoisella. Minusta kukon kannen kuuluu olla kokonaan umpinainen, toisin kuin tuossa ohjeessa.

Puolukkakukkoa tarjolla


Paistamisen jälkeen kukko pitäisi malttaa jäähdyttää, koska ihan kuumana maku ei pääse täysin oikeuksiinsa (sitäpaitsi kuumiin marjoihin polttaa suunsa).Usein tätä tarjotaan vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa, niin meilläkin.

Tällä viikolla ehdittiin String-hyllykin kiinnittää paikoilleen, siitä postausta sitten tuonnempana. Tavataan taas!

1 kommentti:

  1. Onpa herkullisen näköistä, slurp! Menee kyllä kokeiltavien joukkoon, ehdottomasti! :)

    VastaaPoista