Sivut

keskiviikko 30. maaliskuuta 2016

Onko koira kotona?

..no ei. Ihan vielä. Mutta askelta lähempänä kotia jo :).

Taisi olla kesä 2014 kun meillä oli ensimmäistä kertaa lainassa koira. Sillä lailla testimielessä lainassa, että haluttiin vähän kokeilla, olisiko siinä meille sopiva koirarotu (Bichon Frisé). Lapsille tietysti sanottiin, että sukulaisilla oli lomamatka, jonka vuoksi heidän koiransa kyläili meillä. Kyseessä oli siis aikuisten salajuoni :D. Kun sukulaiset hakivat "poikaa kotiin", käytiin kahvipöydässä keskustelua ja muistan ensimmäistä kertaa kuulleeni että Bichon Friséen lisäksi on olemassa myöskin Bichon Havannais, havannankoira.

Ihan heti ei suinpäin ryhdytty koiraa hankkimaan vaan päätettiin antaa asian hautua. Oli miettimistä sekä siinä, mitä koiran omistaminen oikeasti vaatii, että allergia-asioissa. Meillä on perheessä koira-allergiaa, mikä asettaa omat rajansa. Toiset allergiset koirakuumetta potevat ratkaisevat tilanteen valitsemalla paljon ulkona viihtyvän rodun, toiset valitsemalla hyvin siedettyjä rotuja, kuten nämä Bichonit. Virallisestikaan allergiaperhe ei enää nykytietämyksen mukaan tarkoita täysin koiratonta perhettä.

Tuli syksy (edelleen 2014), ja kuinka ollakaan - sukulaisperheisiin ilmestyi kaksikin havannalaista. Vieläpä sen verran lähelle, että saadaan olla tekemisissä usein. Reilun vuoden verran on saatu seurata näiden neitien elämää ja itsekin osallistua kun koirat ovat meillä kyläilleet. Ja niin onnellisesti on nyt käymässä, että toukokuussa saamme noutaa kotiin oman neitokaisen <3.

Pitkäperjantaina kävimme tapaamassa tulevaa perheenjäsentä ensimmäistä kertaa. Nyt mietimme kuumeisesti sopivaa nimeä :)

Tavataan taas!

2 kommenttia: