Sivut

tiistai 23. helmikuuta 2016

Virallinen vessapostaus

Nyt ollaan niin sanoakseni jännän äärellä. Miten kirjoitetaan luonteva vessapostaus? Ja miksi ihmeessä :D? No, koska ajattelen että esittelen tässä blogissa kotia, pihaa ja puutarhaa, arkea ja juhlaa, niin kai ne vessatkin kuuluu sitten sarjaan. Vessoja on tässä kodissamme kolme (se on aika monta..). Talossamme on kaksi kerrosta, joten tarvitaan yläkerran wc ja alakerran wc. Alakerran wc sijaitsee eteisen yhteydessä erillään kylpyhuone-saunatiloista, minkä vuoksi kylpyhuoneessa on sitten vielä yksi.

ido wc-istuinRakennusvaiheessa talomme joillekin huoneille muodostui lempinimet. Siitä syystä, että kun puhutiin vaikkapa vessan hanoista, piti jollain lailla yksilöidä mitä wc:tä tarkoitettiin. Niinpä tämä eteisen yhteydessä oleva on paraativessa. Ei siksi että siellä olisi jatkuva paraati vaan siksi kun se on tavallaan meidän "vieraswc", näistä kolmesta paraatipaikalla.

oraksen automaattihana ja allas
Halusin (en nyt muista ihan tarkkaan että minäkö vain halusin, vai voisinko kirjoittaa halusimme) uuteen kotiin välttämättä yhden tällaisen malja-altaan. Ja sellainen tuli, tykkään siitä kovasti edelleen. Ihan kaikkein kätevin se ei ole silloin, kun pitää pestä pulleroista vauvanpyllyä, mutta niitä näkee meillä nykyään harvemmin :). Altaassa on vettä säästävä Oraksen automaattihana.

käsipyyhemayn musta käsisaippua ja mustia kiviävalkoinen kristallikruunu
Alun perin tilassa oli vain kapea laatikosto tuon allaskalusteen lisäksi. Se vaihdettiin pari vuotta sitten kunnollisen kokoiseen Ikean Malm-lipastoon. Sinne mahtuu säilöön kosmetiikkaa, kiharrinta ja suoristinta ja tarjouksesta hankittua paperia. Sitä on tosin myös esillä tuossa pytyn vieressä: jos oikein tarkkaan katsoo ensimmäistä kuvaa, huomaa että nurkassa on korkea lasinen vaasi, jossa on torni rullia. 

Täytyy sanoa, että kahden aikuisen, kahden teinin ja yhden eskarilaisen arkiaamuja kolmen wc:n ratkaisu kyllä helpottaa. Harvoin on paha ruuhka :).

Tavataan taas!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti