Sivut

perjantai 19. helmikuuta 2016

Olohuoneen katseenvangitsija

Aiemmista olohuonepostauksistani puuttuu yksi aika olennainen elementti - nimittäin tämä:

akvaario olohuoneen katseenvangitsijanaHarrastus. Lemmikki. Katseenvangitsija. Keskipiste? Sisustuselementti? Makean veden akvaariossamme on tilavuutta 300 litraa ja asukkaina lehtikala (Ursula), kaksi panssarimonnia (Tatu ja Patu), kirsikkabarbeja, helmimonnisia ja piikkisilmiä.

kultaköynnös akvaariossa, kirsikkabarbi
Ensisijaisesti kyse on tietenkin elävistä lemmikeistä, kaloista. Ei kuitenkaan voi sivuuttaa sitä, että vedenalainen maisema olohuoneessa on myös sisustuselementti. Hoidettuna kaunis, hoitamattomana ei. Se onkin tärkeä asia muistaa; akvaariota ei pidä hankkia pelkästään esteettisistä syistä. Se teettää jonkin verran työtä voidakseen hyvin ja elävien olentojen hyvinvoinnin pitää tietysti olla etusijalla. 

Akvaario elättää meillä paitsi kaloja, myös melko suurta kultaköynnöstä, joka kasvaa tuolla "varpaat vedessä". Sillä ei ole lainkaan multaa vaan juuret ovat akvassa ison puukarahkan takana.

akvaario osana sisustusta

Akvaariolle on olohuoneessa oma syvennys, joka on jo talon rakennusvaiheessa sille suunniteltu. Tilan suunnitteluun on saatu innoitusta esimerkiksi muutamista asuntomessukohteista vuosien varrella. Syvennys on kuitenkin tarkoituksella myös korkea, jotta siihen voi joskus sijoittaa vaikka hyllyn, jos ei enää halua harrastaa. Ihan lähellä se päivä ei kuitenkaan liene, mulla on ollut akvaario jo 12-vuotiaasta (muutamien opiskeluvuosien taukoa lukuun ottamatta). Ajoittain on kyllä kausia, jolloin jaksaa vain perushuollon eikä innostu uusista sisustus- tai kalasuunnitelmista, mutta toistaiseksi motivaatiota on löytynyt aina uudelleen.

akvaarion sisustuksena sukeltajan kypärä


Akvaarion kuvaaminen on myöskin haastavaa hommaa. Joka kuvaan jää johtoja ja kuivaneita lehtiä ja levää ja heijastuksia...mutta elämä on sellaista :)

Mikä on sinun olohuoneesi katseenvangitsija?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti